Netflix – den klart bästa filmsajten på nätet

I en test som IDG publicerat på sin sajt Laika konstaterar de att Netflix är det klart bästa alternativet för den som vill se film på nätet. Netflix är bäst det mesta. Netflix är en så kallad prenumerationstjänst där en månadsavgift betalas och sen går det att titta hur mycket som helst. Andra liknande tjänster är HBO Nordic som dock har ett mindre utbud även om det utbud som finns är exklusivt och alltid aktuellt. Viaplay är också en prenumerationstjänst som får hyggligt betyg i likhet med HBO Nordic.

Det finns också flera tjänster där betalningen sker per film. Hyr-tjänster. Som gamla tiders videobutiker, fast på nätet. IDG:s recensenter anser att Headweb är bäst av hyrtjänsterna men även SF Anytime får rätt bra betyg. Google Film får underkänt och anses sämst av alla de testade sajterna.

IDG har inte inkluderat gratis piratsajter i testerna. Inte heller har de testat utländska sajter som går att se med hjälp av program som Hola Better Internet som kan användas för att få ett mycket större utbud på Netflix som har olika filmer och serier i olika länder men också för att att se på filmer på sajter som SyfyPandora och Hulu. I de fallen blir det till att se filmer utan svensk text så viss språkkunskap är nödvändig. Samma gäller väl antagligen en tjänst som Amazon Istant Video via Amazon Prime.

För egen del tycker jag Netflix fungerar bra liksom även Hola Better Internet som jag än så länge testat med Netflix.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements