Sjukskrivning inte ett måste vid sjukdom

Att regeringsmedlemmar inte sjukskriver sig när de är sjuka är knappast något brott eller nåt fel. Felet är att de får ersättning fastän de uppenbarligen inte är i arbete, utan är sjuka. Felet är alltså att inga avdrag på lönen görs när regeringsmedlemmar är sjuka. Inte att de låter bli att sjukskriva sig. Problemet har alltså ingenting med karensdagar eller sjukförsäkringen i sig att göra. Knappast heller med att leva som de lär. Problemet är deras löner och arvoden. Inte att de skulle fuska med bidrag, för det gör de inte. De får däremot för mycket i ersättning. Ersättning för arbete de inte utför.

Regeringen är förresten inte ensamma om att låta bli att sjukskriva sig vid sjukdom. Så gör med alla sannolikhet en majoritet av landets enmansföretagare. Många arbetar dessutom även om de är sjuka. Detta är ett problem för den enskilda som sliter ut sig, men det är inte att fuska med bidrag.

Att inte sjukskriva sig vid sjukdom är inte ett problem. Att regeringsmedlemmar får arvode/lön när de inte arbetar är däremot inte riktigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements