Granaten i Malmö inkastad i fel fönster

Det verkar vara Malmö-polisens teori för närvarande. Mannen som drabbades av granatattacken natten till igår är inte känd av polisen sen tidigare och är helt osannolik som mål för en granatattack menar de.

Enligt Sydsvenskan ska en man med kopplingar till kriminella nätverk och aktiviteter ha övernattat i en lägenhet i närheten av den nu bombade. Denne man kan ha varit den egentliga måltavlan för granatattacken:

Enligt uppgift till Sydsvenskan övernattade en person med kriminella kopplingar i en bostad i närheten. Hans familj menar att det var han som var målet för sprängdådet och de vill nu flytta från området.

Attentatet på Estlandsgatan liknar sprängningen på Rasmusgatan då en handgranat kastades in i en lägenhet där det bodde en barnfamilj. Polisen misstänker även i det fallet att den kastades in i fel lägenhet.

Sprängningen på Estlandsgatan är den femte i år i Malmö. Vid minst tre av attentaten har handgranater använts.

– Nu har det varit några handgranater på ganska kort tid. Det kan bero på att tillgången på handgranater för tillfället är god i de här miljöerna som kan tänka sig att använda dem, säger Lennart Bergergård.

Granatattackerna i Malmö tycks alltså i flera fall ha drabbat människor som inte har några som helst kopplingar till kriminalitet. Det är ett allvarligt problem när kriminellas hämndaktioner börjar drabba vanligt folk. Vi ser det i Malmö och vi har nyligen sett det i Göteborg där en man som var ute med hunden träffades av skott vid en skottlossning.

Uppenbart är att en stor del av våldsbrotten i kriminella miljöer begås av gangsters långt ner i födokedjan och med låg ålder. Unga män som inte kan hantera skjutvapen och där det ibland är rena tillfälligheter om de träffar eller inte träffar när de skjuter och ren tur att de inte träffar fler vanliga människor. I Malmö är det ren tur att de felriktade granaterna inte dödat nån person som saknar kopplingar till kriminalitet.

Intressant?
Mer: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements