En av Pirate Bays grundare gripen av polis

Anledningen till att Peter Sunde gripits av polis tycks vara att han inte inställt sig för att avtjäna ett kortare fängelsestraff på 8 månader för upphovsrättsbrott. Han greps i Skåne. Endast en av Pirate Bays grundare är för närvarande på fri fot, Fredrik Neij. Gottfrid Swartholm Warg är häktad i Danmark för misstänkt dataintrång.

Peter Sunde dömdes  år 2010 i Svea hovrätt till åtta månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättsbrott. Han dömdes också till att tillsammans med medåtalande betala mångmiljonbelopp i skadestånd till olika musik- och filmbolag.

Den 21 maj i år, bara lite mer en vecka sen, avslog Högsta domstolen Sundes resningsansökan och det kan säkerligen ha något med att han greps först nu att göra, trots att han varit internationellt efterlyst i 2 år.  Under den tiden tycks Sunde främst ha levt i Tyskland och Polen, men hans fall har säkerligen inte prioriterats av myndigheter i olika länder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements