Ahlafors: Man skjuten av polis

Efter att skottlossning rapporterats av boende i Ahlafors begav sig polisen till platsen. När de anlände hörde de skottlossning. Under försöken att lokalisera den mer exakt platsen för skjutandet hamnade polisen i bråk med två män. Dessa angrep poliserna med olika tillhyggen. I samband med bråket avlossade polisen skott mot den ene mannen.

Två män (däribland den skjutne) har gripits som misstänkta för mordförsök och våld mot tjänsteman. Den skjuten mannen vårdas på sjukhus för sina skador. Förutom utredningen mot dessa två män kommer också en utredning att upptas för att utreda den skjutande polisens agerande. Det är en rutinåtgärd varje gång polisen använder sina skjutvapen. En rutinåtgärd som mycket sällan leder till några åtgärder mot den polis som skjutit.

Ingen som skadats av den ursprungliga skottlossningen har påträffats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Det har visat sig att polisen ljugit om skjutandet i Alafors på samma sätt som de ljög i Husby. Den skjutne mannen, en 41-åring, avled på plats och avfördes död därifrån. Det kan dessutom ha varit mer än en polis som sköt mot mannen. Det är den tredje personen som dödas av polisen i år.

Advertisements