Åtal för utpressning och mordbrand mot Melker Andersson

Idag har åtal väckts mot 4 män för grov utpressning och grov mordbrand mot krögaren Melker Andersson och flera av han restauranger. Åtalet gäller försök till grov utpressning, försökt till grov mordbrand och grovt vapenbrott. Männen nekar till brott. Melker Andersson inledde själv samarbetet med de män som sedan anlade mordbränderna och försökte pressa honom på pengar:

Bevisningen består av bland annat telefonavlyssning och övervakningsfilmer. Den misstänkte huvudmannen, en känd grovt kriminell man, hade ett halvautomatiskt gevär med ljuddämpare och ammunition hemma i sin lägenhet norr om Stockholm. Huvudmannen och hans son misstänks för samtliga brott, medan de två medåtalade enbart misstänks för inblandning i brandattentatet.

Melker Andersson hade tidigare anlitat en personalrekryteringsfirma som drevs av den misstänkte huvudmannen. Den senare krävde att affärsförhållandet skulle fortsätta, vilket Melker Andersson inte ville.

Huvudmannen har också sagt att han har varit schyst mot Melker Andersson under den tid han arbetat för krögaren genom att hålla bort kriminella från hans krogar. Med det har han antytt att han tagit på sig att bedriva något slags beskyddarverksamhet, något som Melker Andersson säger sig inte ha beställt.

Den misstänkte huvudmannens, som enligt uppgift är Rolando Teran de la Torre, företag är föremål för utredning om en lång rad ekonomiska brott som bokföringsbrott och skattebrott av olika slag. Förutom Teran de la Torre är också hans son på 17 år åtalad för försök till grov utpressning, försök till grov mordbrand, grovt vapenbrott. De två andra åtalade, en 22-åring och en 19-åring, är endast åtalade för försök till grov mordbrand.

Läs mer:  Gangstrar bakom mordbränder i Melker Anderssons restaurangerWerewolf LegionFackrepresentant hotad och misshandladUpprepade mordbränder mot kändiskocken Melker Andersson

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements