Sanningssägare och rasist står inte i motsättning till varandra

En person som är rasist kan mycket väl vara sanningssägare samtidigt. Det är ju fullt möjligt att en rasist pekar på existerande problem men när det gäller orsaker och lösningar till problemen så presenterar personen rasistiska, oftast falska, påståenden och rasistiska lösningar. Det samma gäller naturligtvis en organisation som Sverigedemokraterna (SD).

SD är en organisation där undersökningar visar att den sammanhållande länken är rasism och inget annat. Den stora anledningen till att människor stöder detta parti är rasism och främlingsfientlighet. SD är ett rasistiskt parti, därom finns ingen tvekan. Detta oavsett om partiet är sanningssägare eller inte. Folk ger stöd till SD för att de är rasister. Inte trots att de är rasister.

At bekämpa SD genom att hävda att de är rasister går därför inte. Vill vi att stödet för SD ska minska måste vi i vänstern fokusera på andra frågor, frågor som förenar arbetare över etniska, religiösa och könsmässiga gränser. Ekonomiskt sociala frågor. Klassfrågor. Presentera vår egen politik, inte i första hand racka ner på SD. En bra fråga är vinster i välfärden där vänstern, inklusive Vänsterpartiet men inte socialdemokraterna, har samma åsikter som majoriteten av svenska folket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements