Nedskärningar på Sahlgrenska – färre patienttransportörer

Sahlgrenskapatienten Martin Oskarsson kritiserar i tidningen Flamman de långa väntetiderna på transport på sjukhuset. Han menar att bemanningen av patienttransportörer borde utökas.

Vi patienttransportörer/sjukhusvaktmästare instämmer helt. Det är skamligt att patienter ska behöva vänta så länge som de ofta gör idag. Inte minst på akutintaget på Sahlgrenska sjukhuset.

Tyvärr går dock ”utvecklingen” åt fel håll. Förra året skars bemanningen av patienttransportörer ner. Att hålla budgeten går före att betjäna patienterna för våra ekonomifixerade chefer.

Dessutom vill arbetsledningen, för att spara hyreskostnader, flytta akutvaktmästarna (vi treskiftande patienttransportörer) från våra lokaler på akutintaget till höghuset. Då kommer patienttransporter från och till akuten att fördröjas ytterligare.

Förutom patienttransporter ska vi idag drygt 40 sjukhusvaktmästare även ta emot helikoptrar och ambulanser. Vi ska också byta gas, köra avlidna, ingripa i våldssituationer, och ta hand om brand-, inbrotts- och överfallslarm.

Hans Norebrink, gräsrotsfacklig patienttransportör, Sahlgrenska

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements