Den nya ekonomins Bilderberggrupp – Sun Valley conference

Herb Allen

Herb Allen

Nästan varje gång media skrivit om Bilderberggruppens möten har jag påpekat att det finns många fler möten av samma karaktär. Ett sådant möte är Sun Valley Conference som anordnas av Herb Allen från bankirfirman Allen & Co. Allen & Co är bland annat stor investerare i Coca-Cola och Google. Allen & Co är Coca-Colas sen 1982 då bolaget sålde Columbia Pictures till dryckesvarujätten. Min svärson arbetade på Allen & Co i några år men lämnade i samband med finanskrisen år 2008. Jag äger också en pikétröja som deltagare i konferensen brukar få då jag känner en person som deltagit i konferensen några gånger. Nu har även svensk affärsmedia uppmärksammat konferensen på Herb Allens sommarställe i Idaho. Kanske läser de min blogg.

Sun Valley Conference detta år pågår just nu och bland deltagarna märks Warren Buffett, Amazons Jeff Bezos, mediamagnaten Rupert Murdoch med familj, facebooks Sheryl Sandberg med maken David Goldberg som är chef på Survey Monkey. Också faceboosk huvudägare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan, Ben Silbermann som är chef på Pinterest liksom Tim Armstrong styrelseordförande på AOL, Apples Tim Cook, Robert Iger, VD för The Walt Disney Company, Ted Leonsis, vd på Monumental Sports & Entertainment och även majoritetsägare i NHL-laget Washington Capitals, Time Warners VD Jeffrey Bewkes, Mike White som är VD för DirecTV samt Hans-Holger Abrecht, vd på Stenbecksfärens Millicom var där.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements