MP-politiker petas på grund av misslyckad aktion

Miljöpartiet vill vara rumsrena, så rumsrena att de inte kan tillåta gatuaktivism som går utöver det som anses vara acceptabelt i de fina politiska rummen.  Fyra kvinnor störde ett möte med Fredrik Reinfeldt i syfte att protestera mot gruvboomen och nya gruvor i Sverige. I mitt tycke en ganska misslyckad aktion genomförd av aktionsgruppen Femen där det faktum att kvinnorna använde sina egna kroppar för att få uppmärksamhet. Deras nakna bröst blev en stor nyhet, nästan ingen vet att de protesterade mot gruvboomen. Även om det var en misslyckad aktion anser jag att den här typen av aktioner hör hemma i en demokrati och att det är demokratiskt att protestera mot politiker när de håller möten. Genom tysta protester och genom att störa möten.

Jenny A. Wenhammar

Jenny A. Wenhammar

En av de protesterande kvinnorna, Jenny A Wenhammar, är miljöpartist och fanns på partiet riksdagslistan i nordvästra Skåne. Miljöpartiet vill inte ha henne kvar där och menar att den typen av protester inte är förenligt med att vara förtroendevalda. Uppenbarligen vill miljöpartiet bara ha strömlinjeformade politiker som inte sticker ut utan istället är som alla andra välkammade och polerade svenska politiker. Otroligt fegt, mesigt och tråkigt.  Detta oavsett det faktum att aktionen som genomfördes var ganska misslyckad, inte lyckades kommunicera protestens syfte utan istället främst kommunicerade den petade mp-politikerns självupptagenhet. Dessutom, Fredrik Reinfeldt blev ju inte ens störd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • ErikErikAndersson

  Men alltså hon var ju rasist-apologet och ville ställa ut på samma galleri som Dan Park. Helt rimligt av ett parti med den allra minsta antirasism att sparka ut henne (med andra ord var jag inte säker på att MP faktiskt skulle göra det, med tanke på vilket högerparti dom ju är, men att dom gör det är det ju bara att applådera).

  • Det är en annan fråga och inte anledningen till att hon petas från listan. Den anledning MP anger är helt knäpp.

   Men oavsett det. Att ställa ut på samma ställe som Dan Parks är knappast nåt fel. Att han är rasist har ju mycket lite med henne att göra. Många av mina läsare stöder SD, gör det mig till rasist? Knappast. Den typen av resonemang är irrelevanta.

   • ErikErikAndersson

    Det är en rasistisk gallerist hon ställer ut hos, vilket både bekräftats och uppmärksammats genom utställandet av Park. Det är klart att man inte ska stödja sådana genom att ställa ut där. När hon har fått frågor om detta så har hon dessutom svarat ursäktande om att det är viktigt med möten och annat liberalt dravel.

    Men okej för att MP har en knäpp motivation, inte förvånande med tanke på deras högerurartning som sagt.

    • Jag har ingen aning om du har rätt eller inte om galleristen. Men det gör inte Mp-politikern till rasist eller nåt annat heller. Dåligt omdöme är inget skäl till petning. Dåligt omdöme har hon bevisligen. Det visar hennes aktioner och det är lite det jag skrivit om.