SVD:s tröttsamma ledarskribenter

Först har vi Ivar Arpi, mannen som uppmanade sig själv att hålla käft men uppenbarligen inte klarar av det och istället producerar den ena dåliga spyan efter den andra. Det senaste är att vänstern hotar demokratin för att en eventuell AFA-medlem bar sig jävligt illa åt. Vad det har med vänstern som helhet att göra, eller ens med AFA att göra framgår inte riktigt. Arpis resonemang är ungefär som att säga att alla moderater är alkoholister bara för att en moderat riksdagsman och Stockholms tidigare moderata borgarråd är det. Arpis ledare fortsätter sen på samma sätt, generaliseringar och slutsatser på helt undermåligt underlag. En person hotades av vänsterfolk, det är vänsterns sätt, alltså hotar vänstern demokratin osv. Trams och dumheter. Ologiskt och befängt. Arpi.

Sen har vi Teodorescu. Kanske inte skarpaste kniven i lådan. Kanske intelligent, men inte så logisk. Kanske släkt med Arpi när jag tänker efter lite. Hon vill inte ha politiskt inflytande över rättskipningen. Det kan tyckas vettigt. Men i verkligheten så är det inte så. Politiken påverkar rättskipningen genom diskussion, lagstiftning, lagskärpningar, debatter och frågor. Att helt frikoppla rättsväsendet från politiken är inte möjligt. Nämndemän behövs för att inte domstolar och rättegångar ska bli nåt som enbart överlämnas till eliten. Idag utses de politiskt, det är ett problem som jag ser det. Istället borde de kanske utses på liknande sätt som gode män. Alice Teodorescu må vara käck, smart och trevlig, men det är sällan hon tänker tillräckligt långt eller ordentligt. Hon tycker dessutom att Axén verkar vara rätt ute när han får en psykbryt på ett radioprogram. Kanske är alla moderater och borgarbrackor likaadana som Axén. I alla fall om Arpis logik är det som gäller. Teodorescus är ju anhängare av samma bristande logik och briljerar i slutsatser på bristande grund och med bristande underlag i sin ledardrapa om Farrokhzads sommarprogram.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements