Miljöpartiet når toppnotering i ny Demoskopundersökning

I en opinionsundersökning gjord av Demoskop får Miljöpartiet i Stockholms stad 19,2 procent av rösterna om det skulle vara kommunalval idag. Undersökningen visar också att det är stor sannolikhet för ett maktskifte.

– Det här är mycket glädjande siffror för vår del. Det visar att vi är på rätt väg och att det finns ett starkt stöd bland stockholmarna för bättre kollektivtrafik, fler bostäder och för ett mer modernt och klimatsmart Stockholm, säger Daniel Helldén, oppositionsborgarråd för Miljöpartiet i Stockholms stad.

– Om de här siffrorna håller i sig utmanar vi både Moderaterna och Socialdemokraterna om att bli det största partiet i Stockholms stad. Det visar att stockholmarna har ett stort förtroende för oss. Vi är redo att axla det ansvaret och förverkliga vår vision om ett modernt och klimatsmart Stockholm, säger Daniel Helldén (MP).

Sannolikt kommer Miljöpartiet inte att bli det största partiet. Tidigare erfarenheter och val har visat att partiet inte brukar nå upp till opinionsundersökningarnas siffror när det gäller lokala val i Stockholm. Om siffrorna i opinionsundersökningen för övrigt skulle hålla innebär det dessutom att Stockholms stad får två nya partier i fullmäktige, Feministiskt Initiativ och Sverigedemokraterna. Dessutom blir det med all sannolikhet byte av styre i Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements