Anders Svensson vann tydligen ”Ten Island Race”

Det var dock inte jag. Även om någon eventuellt av misstag skulle tro det. Jag är ju född på öarna, i Göteborgs norra skärgård, närmare bestämt Rörö. Dessutom skriver jag om fiske, och skärgård. På en blogg och i ETC Göteborg. Men som sagt var, det är inte jag. Vilket nog de som känner mig förstår. Vet. Anders Svensson är ett vanligt namn. Vi är nog en sådär 30 000. Jag har till och med en nära vän som heter Anders Svensson. Som dessutom en gång i tiden bodde på samma gata som jag bor på och faktiskt också bott i samma hus. Det finns visst en fotbollsplan i Guldheden som bär vårt namn också. Uppkallad efter mig eftersom jag bor i närheten kunde nån kanske tro (jag ska i alla fall lura i barnbarnen det tänker jag).

Ten Island Race

Jag skulle dock förmodligen klara kajakpaddlingen bra, simningen okej, men knappast löpningen i loppet i Öckerö kommun. Min tid skulle sannolikt bli usel. Sen undrar jag över det engelska namnet på loppet. 10 Island Race. Varför i herrans namn har man ett sånt? Inte för att jag just nu kan komma upp med nåt riktigt bra namn på svenska, men ändå? Det måste ju finnas. Tydligen vann Anders Svensson förra året också. I lag med Rickard Brankell precis som i år, för det är ett lopp för tvåmannalag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements