Det är väl klart att demonstranterna i Limhamn ville störa nazistmötet

Det är ju själva målsättningen med motdemonstrationerna om den nu inte är ännu mer långtgående, att stoppa nazisternas möte. Det senare är numera rätt ovanligt då det blivit svårt på grund av polisens agerande, men det har lyckats några gånger i Göteborg.

Att störa nazisternas valmöten var också målet i Göteborg i söndags om vi nu ska ta en ort med jämförbar situation som i Malmö. Detta togs dock inte som en intäkt av polisen i Göteborg att brutalt misshandla folk, att rida ner folk och att köra på folk. I Göteborg var det lugnt och polisen betedde sig på ett normalt och vettigt sätt.

Att folk vill störa ett valmöte är alltså ingen som helst anledning för polisen att ta till den typ av övervåld och överdrivna agerande som ägde rum i Limhamn i lördags. Malmöpolisen gör bort sig, om och om igen. Rasistiska kommentarer, rasistiskt utbildningsmaterial, rasistiska register, lögner och övervåld. Om och om igen. Inte heller klarar de av sina egna polisutredningar. För att lösa flera mord och försöka lösa flera andra mordfall behövde Malmöpolisen hjälp från andra polisdistrikt. Det finns grundläggande fel inom Skånes och Malmös poliskårer. Det finns klara och systematiska fel på ledningsnivå, på chefsnivå.

Kanske måste hela polisorganisationen i Skåne slås sönder för att det ska kunna bli en bättre ordning och ett bättre polisarbete med färre lagbrott och mindre våld från polisens sida i Sveriges sydligaste landsända.

Intressant?
Media: SVD, Skanskan1, 2, 3, 4, NSK1, 2, DN1, 2, 3, Annarkia, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements