Göteborgarna vill ha vänsterstyre

En opinionsundersökning presenterad i Göteborgs-Posten visar att om det vore val idag skulle Göteborg fortsatt ha ett rödgrönt styre. Med ett mindre socialdemokratiskt parti, större Miljöparti och Vänsterparti än idag. Inget Feministiskt Initiativ i fullmäktige och med stor sannolikhet inget centerparti heller (vilket ju är det normala numera). Vägvalet, partiet som är mot trängselavgifter, kanske inte heller kommer in i fullmäktige.

Opinionsundersökning Göteborg

Opinionsundersökning Göteborg

Göteborgarna vill ha trängselavgifter, de vill ha fortsatt rödgrönt styre, gillar inte privatiseringar men däremot solidaritet. Det är rätt bra. Ett problem är förstås att den rödgröna majoriteten i Göteborg har privatiserat en massa, har avreglerat och donat. Något som folk i Göteborg inte gillar, men ändå har fått. Förhoppningsvis kan det bli ändring när det gäller detta efter årets val.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements