En röst på F! kan bli en röst på alliansen

Feministiskt Initiativ har mycket små chanser att komma in i riksdagen. En röst på dem kan därmed innebära en röst på alliansen.

Enligt olika så kallade poll of polls så är det cirka 5% chans att F! kommer in i riksdagen. 95% chans att de inte kommer in. Det finsn faktiskt ingen opinionsundersökning som visar att Gudrun Schymans parti har en chans att komma in. En röst på Feministiskt Initiativ riskerar därför att bli en röst på den sittande regeringen, alliansen:

Frågan de som funderar på att rösta på FI måste ställa sig är: Är jag beredd att riskera fyra år till av utförsäkringar, ökade klyftor, usel sjukförsäkring och vårdkriser? Det kommer kanske inte att drabba mig personligen, men det kommer i så fall att drabba andra kvinnor. Kommer jag kunna se dem i ögonen?

Rösta inte på F! i riksdagsvalet. Riskera inte ett regeringsbyte. Utan garantera ett regeringsskifte. Rösta på Vänsterpartiet i riksdagsvalet.

Intressant?
Media: DN1, 2Skanskan, SMP, Barometern1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Har du redan röstat på F!? Ändra dig. Gå till vallokalen på söndag. Rösta på Vänsterpartiet i riksdagsvalet.

Advertisements
  • Jag

    Så är det. Synd att Johan Ehrenberg fått hjärnsläpp i dagens ledare i ETC och tror att det motsatta är den smartaste taktiken. Tydligen är det bättre att riskera att tappa 3-4% taktikröstande rödgröna, än att tappa 1-2% rosa röstare.

    • ETC driver på för röst på F!. Om F! hade haft chans att komma in så hade det varit ett okej alternativ. Jag kan inte se den möjligheten och inga opinionsundersökningar tyder på det.

      Min blogg läses nu inte i nån större utsträckning av de som kan tänkas rösta på F! då mina läsarskara till 60% inte har högre utbildning än gymnasiet och till 70% är män. Däremot läser de människor, medelklasspersoner, som kan tänkas rösta på F! tidningen ETC. Min blogg och ETC har dock ungefär lika många läsare per dag,.

  • Pingback: En röst på F! kan gynna SD | Svensson()

  • Pingback: Bortkastade röster, taktik och markörer | Svensson()