Sverigedemokraterna ska behandlas som vilket parti som helst

Det betyder inte att någon ska samarbeta med dem, det tycker jag inte Sverigedemokraterna har reaktionära, konservativa och rasistiska åsikter i de flesta frågor.

Men som riksdagens tredje parti ska de självklart ha de poster som normalt tillkommer riksdagens tredje parti som exempelvis andre vice talman. Allt annat är att misskreditera politiken, motarbeta demokrati och idiotförklara väljare. Sådant ska politiker inte ägna sig åt.

Att samarbeta med dem kring budget och annat anser jag dock ingen ska göra.  Vi får ändå en regering som kommer att föra högerpolitik, i grunden exakt samma politik som den regering som nu avgick. Det finns ingen anledning att låta den politiken bli ändå mer högervriden.

Intressant?
Media: DN1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements