Lite förvånande lista över världens lyckligaste länder

En undersökning av världens lyckligaste länder har resulterat i en topplista som domineras av latinamerikanska länder. Det är ärligt sagt lite förvånande då några av de listade länderna plågas av omfattande våld, med jättehög kriminalitet. Det gäller El Salvador och Guatemala. Att Costa Rica, Panama och Uruguay finns med på listan är dock inte förvånande. Det är små fredliga trevliga länder utan extremhög brottslighet och utan några andra större bekymmer. I övrigt är det små europeiska länder som Österrike, Danmark och Sverige som finns på listan samt två större länder, Brasilien och Kanada.

Undersökningen mäter lycka med hjälp av fem variabler för känslan av lycka: daglig motivation, social tillvaro, egna ekonomin, fysisk hälsa och upplevelsen av samhället. De latinamerikanska länderna skaffar sig sin topposition genom att människor där upplever ett syfte med livet (daglig motivation), social tillvaro och upplevelse av fysisk hälsa. De europeiska länderna inklusive Sverige främst genom ekonomisk trygghet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements