HBO Nordic vs Netflix

HBOJag testade HBO Nordic gratis i två veckor. För att kunna se de säsong tre och fyra av Game of Thrones. Det gjorde jag också och vad jag tycker om de säsongerna har jag skrivit om på min SF-blogg.

NetflixNär det gäller själva tjänsten HBO Nordic kan jag konstatera att den är snygg, mycket snyggare än Netflix. Samtidigt är den sämre fungerande och det är svårare att navigera sajten för att hitta det som kan tänkas vara intressant att se. Lite fler tekniska problem än vad Netflix uppvisar upplevde jag också.

Den stora skillnaden är dock utbudet. Utbudet på HBO Nordic är begränsat och det mesta av det som finns intresserar mig inte. Netflix är klart att föredra.

Intressant?
Mer: Array1, 2, 3, Swedroid, M3, SVD, Kulturbloggen, Råd & Rön, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag hade HBO i några månader när den lanserades. Personligen tycker jag det finns många bra serier där och priset är nuförtiden löjligt lågt, men jag sa upp den då jag föredrar att se serierna på en TV och HBO gjorde det märkliga beslutet att bara ha en app för samsungapparater istället för att se till, som Netflix, att göra det tillgängligt för alla tillverkare som är intresserade.
  Så jag återgick till nedladdning istället. Helt enkelt för att det är bekvämare för mig.
  Gränsnittet är rent bedrövligt att navigera i. Måste varit nåt pryo som gjort den. Jag vill minnas att HBO inte ens kom ihåg vilket avsnitt man sett senast utan man fick varje gång leta upp serien inne i gröten. Om man avbrutit mitt i ett avsnitt kom den inte ihåg var heller (följdaktligen)
  Jag misstänker att HBO har lite väl mycket hybris över sina serier, förvisso kvalitativa men ändå.

  • Helt riktigt. HBO kommer inte ihåg avsnitten eller var man slutade titta om det var mitt i ett avsnitt. Inte bar alls.

   För mig passar Netflix bra.

   • Beholder beholdersson

    Det där stämmer inte. På mitt HBO finns sparat i princip allt jag har kollat på men inte kollat färdigt på bara att klicka så kommer man dit man var senast.

    • Det stämmer vad det gäller mig. Jag etsade ju precis och jag hade de problemen. Tittar du på HBO via en app i TV:sn eller via webben i datorn? Kan ju vara olika. Jag har ingen app i TV:n och kan inte titta på HBO den vägen.

 • Hampus Eckerman

  Jag hade Netflix någon månad eller två, men för mig var utbudet katastrofalt tråkigt. Så är ju jag hyfsat nischad i det jag gillar att se. Tyckte helt enkelt det mest var TV-serier (som jag inte klarar att se) och gammal skåpmat.

  • Det finns många TV-serier, men de flesta filmer finns. Det finns mer och bättre filmer när man använder US-amerikanska Netflix vilket är möjligt via en plugin till webbläsaren (webbläsaren använder då en proxy som får servern att tor att du är i USA). Men Utbudet på HBO är bara serier som går på HBO. Inget annat. På Netflix finns ju mycket mer än det Showtime och Netflix producerar.

   • Hampus Eckerman

    Jag hade Netflix via Xbox, inte via webbläsare. Så plugin var inte möjligt. Och åtminstone utbudet på svenska Netflix var väldigt torftigt.