Regeringens flummigaste minister också den rikaste

Kristina PerssonKristina Persson, ministern som ska ta oss in i framtiden genom att använda sig av sina tidigare liv är inte bara den flummigaste ministern utan också den rikaste. Jag antar att det är lätt att tro på mumbo-jumbo och ha märkliga uppfattningar om världen när pengar inte är ett bekymmer. Fast idag tar hon till viss del avstånd från tidigare uttalanden om att ha levt förut och träffat idag döda personer. Hon menar att hon blev lurad och att det TV-program där hon uttalade sig har framställt henne i ett sammanhang som hon inte är en del av och på ett sätt som var avsett att förminska och förvilla.

Kristina Persson är dotter till grundaren av företaget Persson-Invest, Sven O Persson. Företaget en av Sveriges större markägare, inte riktigt i samma division som de stora skogsbolagen, men störst i gruppen därunder. Hon har dock sålt sina aktier i familjeföretaget då hon ansåg att det inte gick bra ihop med hennes politiska karriär. Där skiljer sig hon tydligt från många moderata politiker, som exempelvis den tidigare talmannen Per Westerberg. Kristina Persson själv äger en större skogsfastighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements