Regionbegränsningar för strömningstjänster är lätta att kringgå

Tjänster för strömmad film och TV har olika utbud för olika länder. Något i en artikel i ETC tycks ses som ett stort problem. Så behöver det dock inte vara. Används datorn för att titta på tjänsterna är det lätt att kringgå de begränsningar detta ingår. Det finns tillägg till webbläsarna som är specialgjorda för att det ska gå att titta på program i strömningstjänsterna som normalt inte finns i det land där prenumeranten på tjänsten finns. Jag själv använder ett tillägg som heter Hola Better Internet men det finns många fler.

Programmen, tilläggen till webbläsaren, använder nåt som kallas proxy och som kan få det att se ut som om en dator i Sverige ser ut att finnas i USA eller nåt annat valfritt land. Den strömningstjänst jag använder och som jag anser vara bäst är Netflix. Det fungerar i stort sett smärtfritt, med Hola Better Internet när jag tittar på US-amerikanska Netflix. Men ibland blir det nåt fel, oftast när det gäller den funktion Netflix i datorn har där nästa avsnitt stratas automatiskt. Det fungerar ofta inte.

En intressant sak med US-amerikanska Netflix är att den som är intresserad av sydeuropeiska (franska, spanska, italienska) filmer hittar mycket mer sånt på Netflix US-amerikanska sajt än på den svenska Netflix-sajten.

Det finns förstås några hakar med detta. En förståelse av det språk som talas i det land som filmerna är gjorda eller i det land vars Netflix används är väsentligt. För några texter på svenska finns inte. Icke-engelskspråkiga filmer har i allmänhet engelsk text på US-amerikanska Netflix. Några dubbade filmer har jag hittills inte stött på. Dessutom fungerar det inteatt använda en proxy när appen i TV:n används, men å andra sidan går det ju att använda TV:n som skärm för datorn så det hela går att lösa ändå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pigge Kott

    Sverige är i statsbankrutt och du skriver om strömningstjänster. Har du tappat stinget? Så här skrev jag för en månad sedan, efter valet:

    Märkligt beslut av Reinfeldt att meddela sin avgång redan igår. Om det blir nyval står moderaterna utan partiledare och alliansen utan statsministerkandidat. Är det så illa ställt med Sverige att borgarna i så fall inte ens vill försöka få fler röster och fortsätta regera? Jag bävar för vad Magdalena Andersson kommer att upptäcka när hon börjar gå igenom rikets finanser. Grekland 2.0?

    • Jag skriver om det som för tillfället engagerar mig. Att Sverige håller på att bli bankrutt håller jag inte med om, även om det är uppenbart att regeringen Reinfeldt sänkt skatterna på ett sätt som underminerat statens finanser. Jag tror alltså inte på nåt Grekland 2.0.