Beskjutna nu misstänkta för penningtvätt

Den 17 oktober 2013 besköts ett antal personer vid Friskväderstorget i Biskopsgården i Göteborg. Skottlossningen var en del i en långvarig konflikt mellan olika gäng i Biskopsgården där det ena gänget också haft eller har kopplingar till det så kallade Backagänget. Konflikten har resulterat i flera döda och skottskadade.

Två av de personer som då blev beskjutna greps och anhölls nyligen i Skåne tillsammans med ytterligare en person. Deras bil stoppades då polisen upplevde att den framfördes trafikfarligt i alldeles för hög fart. Vid kontrollen hittades en stor summa pengar i bilen. Fyndet av pengarna ledde till gripandet och anhållandet. Det har nu också lett till en utredning där all tre är misstänkta för penningtvätt. Alla tre betraktas som ledande i det gäng som ibland går under namnet Vårvädersligan. De slapp häktning och är alltså allihop på fri fot.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements