Sämre om tågen inte går än om mobiltelefoner inte fungerar

Mobilnäten har byggts ut längs med Sveriges järnvägslinjer. Främst i storstadsområdena. Detta för att öka kapaciteten och möjligheten att ringa och surfa när folk befinner sig på tågen. Problemet är att detta utbyggda nät med nya frekvenser och starkare mobilstationer risker att stoppa tågen genom att de slår ut Trafikverkets interna kommunikationssystem.

Enligt DN innebär det att det finns två dåliga alternativ. Vilket naturligtvis är ett idiotiskt påstående. Om tågen inte går så spelar det ju faktiskt inte nån roll om mobiltelefonerna fungera ombord på tågen eller inte. Det finns i själv verket ett bar alternativ och ett dåligt alternativ. Det bar är att tåget går och det innebär att det nya starkare mobilnätet inte kan tas i drift förrän järnvägstrafiken är garanterad. Det dåliga alternativet är att mobilnäten slås på och tågen inte går. Det är inget val mellan pest eller kolera utan ett val mellan nåt som fungerar och nåt som inte fungerar. Valet är med andra ord enkelt. Det är viktigare att tågen går än att mobiltelefonerna fungerar bättre på tågen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements