Mest läst på bloggen under 2014

För första gången har min blogg kommit upp i över 1 miljon sidvisningar per år, nästan 1,1 miljon sidvisningar faktiskt. Dessa sidvisningar fördelas på ungefär 500 000 besökare. faktum är att allt sedan jag startade bloggen har antalett sidvisningar ökat oavbrutet, år efter år liksom antalet läsare.

Mest läst har som vanligt varit artiklar om brott och brottslighet:

Artikel Visningar
Stor fastighetsägare i Stockholm mördad 12,900
Örnligan, Liam Norberg och Milan Sevo 12,277
Militärligan – Carl Sumonja 9,453
Hur många invandrare finns det i Sverige? 8,441
Det farligaste djuret i Sverige 6,884
Kriminella nätverk och gäng 6,752
Brugd – Sveriges största haj 5,365
Fucked for Life – Tumba Lords 5,309
Familjen i Borlänge 4,993
Philipson – bilkungen och hans arvingar 4,335
Uppsalamaffian – från våldsbrott till ekonomiskt fiffel 4,238
Cederholm – en skånsk familj på skuggsidan 4,214
Mille Markovic och Michael Badelt 4,130
Sveriges stora mjölkgårdar 3,855
Dragan Joksovic – krogkungen 3,575
Asir – fängelsegäng bildat år 2005 3,538
Beck-Friis – näst största adliga markägare 3,148
Familjen Kleberg – Wallenius Lines 3,129
Johan Segui, Hells Angels och Firman Boys 2,981
Backa: Gängledare dödad 2,866

Sen finns det ju en del märkliga topplaceringar också. Sveriges stora mjölkgårdar? En artikel om Sveriges största (och en av världens största hajar) och en om björn är kanske inte heller vad en bloggare som främst ägnar sig åt brott och politik förväntar sig att den ska få läsare på. Politiskt aktuella inlägg kan får många läsare en enstaka dag, men de får inga läsare via Google-sökningar som är det vanligaste sättet för läsare att hitta min blogg. Teoretiska politiska inlägg och bokrecensioner har en stabil läsarskara på en lite lägre nivå än inläggen om brott och brottslighet. Det gäller också politiskt och socialt teoretiserande inlägg om brottslighet.

Den månad som antalet genomsnittliga visningar per dag var högst är september. Tvåa ligger maj. Det är uppenbart att valen drar en del läsare till min blogg.

Cirka 60 procent av besökarna på bloggen kommer hit via Googlesökningar, cirka 5% från sociala mediesajter som Facebook, Networkedblogs, Feedburner, Disqus, Twitter etc. Facebook är klart viktigast. Bloggportaler som knuff.se och liknande står för cirka 1%, dagstidningar för ungefär lika mycket. En gång i tiden var länkar från dagstidningar via Twingly viktigt, men numera är de i stort sett betydelselösa. Andra bloggars roll har också blivit mindre och de viktigaste bland dem är idag mina egna bloggar som Njord och Anarres med flera. Den enda utomstående blogg som ger mig hyggligt med läsare är Kildén & Åsman.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements