Hejda islamofobin och antisemitismen!

Rätten till frid i kyrkor, synagogor och moskéer är en viktig del av ett samhälle, oavsett vilken religion det gäller.

Julhelgens mordbränder mot moskéer i Eskilstuna och Eslöv var nummer tolv och tretton av anmälda attacker mot moskéer under 2014. Attacken mot moskén i Uppsala på nyårsafton nummer 14, alternativt den första rasistattacken mot en moské i år. Vi har också sett antisemitiska attacker mot synagogor i Malmö och Stockholm. På olika sociala medier tillåts rasister att hylla mordbrännarna som hjältar.

Riksdagens vice talman, Björn Söder, anser att judar, samer, romer och övriga minoritetsfolk samt muslimer inte är riktiga svenskar och häller därmed bensin på lågorna. Som judar och antirasister är Judar för Israelisk-Palestinsk Fred djupt oroade över en utveckling som hotar att bryta sönder vårt samhälle.

Judar för Israelisk-Palestinsk Fred kräver att regeringen tar krafttag mot de rasistiska brottslingarna och deras påhejare.

Svensson/JIPF

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements