Timmerbil på gatan

Det är inte varje dag en får se timmerbil och skogsmaskiner som avverkar träd mitt inne i Göteborg. I alla fall inte på en liten villagata. Men idag har det skett. Här direkt utanför mitt hus.

I morse kom en maskin med och några gubbar med motorsågar för att stycka upp en stor alm som föll i den allvarliga stormen för några veckor sen. En alm som var kring 30 meter hög och som stod på gränsen mellan flerträdgårdar lyckades fall på ett sådant sätt att inte ett enda hus skadades. Idag styckades den upp och skogsmaskin släpade fram och staplade timret och riset längs med gatan på den tomt där trädet föll.

Nu är en stor lastbil med en jättelik container och en kran för att lyfta timmer och ris på gatan. Timmerstockar och ris lastas på i snabba fart. Snart är det väl tomt. almen har då för evigt försvunnit från området i likhet med två jättelika blodbokar som på vars sitt håll fällts för att lämna plats åt nybyggen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements