Två nedskjutna i Majorna

Igår kväll sköts två män ner vid Jaegerdorffsplatsen i Majorna. En plats där jag bodde en gång i tiden. Rakt ovanför Systembolaget. Det var med andra ord inte en lugn plats. Numera ligger Systembolaget i en egen fastighet på andra sidan Karl Johansgatan och gänget som tycker om att dricka lite för mycket har flyttat på sig. De har också blivit betydligt färre.

Men tydligen har inte omgivningen blivet helt lugn då två män kan bli nedskjutna tidigt på kvällen, kring 21:30. Det mesta tyder på att det är en gänguppgörelse.

Gatulangningen i Majorna har länge kontrollerats av ett gäng med uppbackning från och kopplingar till Naserligan. De köpte sin cannabis från ett vietnamesiska kriminellt nätverk som nyligen rullades upp av polisen. Detta kan ha inneburit problem för dem. De kan ha fått problem med tillgången till cannabis och andra gäng kan därför ha försökt att komma in på den stora cannabismarknad som Majorna innebär, sannolikt den största i Göteborg.

Gänget i Majorna har också behövs skaffa sig en ny leverantör, något som kan ha lett till konflikter med andra gäng som kanske fått se sina leveranser skäras ner. Försäljning i Majorna är sannolikt mer lönsam än försäljning i många förorter vilket innebär att även grossister kan få mer pengar genom att sälja till lokala langare och gatugäng i Majorna.

En av de skjutna är också släkt med en av de män som deltog i misshandeln av ett par män från Hells Angels på en krog i Göteborg.

Det finns alltså många anledningar till konflikter i gängmiljöerna och den undre världen i Majorna. Om det verkligen är en gänguppgörelse som lett till skjutandet i Majorna är ännu inte helt fastställt, men mycket tyder på det.

Tillståndet för de två skjutna är ännu oklart. Enligt GT är de två skjutna i huvudet.

Det är inte första gången det skjuts i denna del av Majorna. För några år sen var det skottlossning på Kennedygatan som ligger cirka 2 000 meter sydväst om Jaegerdorffsplatsen. Och förra året sköts en man ihjäl på Såggatan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements