Skytten i Köpenhamn knuten till kriminellt gäng

Den 22-årige man,Omar Abdel Hamid El-Hussein, som dödade en person på ett möte där Lars Vilks var en av talarna och dödade en vakt utanför synagogan tillhörde ett kriminellt gäng i Köpenhamn som stått för en del del skjutanden och våld i Köpenhamn under senare tid. Gängets namn är Brothas och de håller till i området kring Mjølnerparken där skyttens vapen och kläder återfanns av den danska polisen. Skytten som dödades av polisen frisläpptes nyss ur fängelse där han suttit dömd för ett knivöverfall. Han var vid knivöverfallet 19 år gammal.

Den danska polisen är därför inte övertygade om att det faktiskt handlar om ett terroristdåd utan menar att det kanske kan röra sig om nåt annat.  Detta även om de utreder det hela som ett terroristdåd vilket det mesta också tyder på att det var:

Politiet har tidligere meldt ud, at man efterforsker skyderierne som terrorhandlinger, men at der endnu ikke er konkrete beviser, der entydigt bekræfter den antagelse.

Det ændrer pressemeddelelsen ikke på. Både Politiets Efterretningstjeneste og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere udtalt, at alt tyder på, at angrebene er terrorhandlinger.

Brothas var också inblandat i de oroligheter som skakade den undre världen i Köpenhamn under åren 2012-13.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements