Mer parkeringsböter på färre personer

Antalet personer som fick parkeringsböter förra året och har skulder för parkeringsböter har minskat i Göteborg. Däremot har den sammanlagda skulden ökat och är numera 94,2 miljoner kronor i Göteborg, fördelat på 2 849 personer. Bilmålvakter står för en stor del av skulden. Bilmålvakter är person utan tillgångar och inkomster som står som ägare för stora mängder bilar som de inte själva använder. Dessa bilar felparkeras ofta av de som använder dem och skulderna samlas på hög hos Kronofogden. I hela Västra Götaland ökade skulden för parkeringsböter med 6% från 2013 till 2104.

Den totala skulden för parkeringsböter i Göteborg må upplevas som hög, men i jämförelse med Stockholm och Malmö är den förhållandevis låg. I Stockholm var den totala skulden 133,5 miljoner kronor medan bilägare i Malmö har en skuld på 128,6 miljoner. Per capita sticker Malmö ut mycket kraftigt medan Göteborg och Stockholm kanske ligger på ungefär samma nivå, en bit lägre än Malmö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements