Det är väl bättre att skaffa boenden än att använda vakter och polis

I Göteborg har jag aldrig hört någon hävda att tiggarnas övernattningsplatser är det stora problemet. Problemet är istället att de tvingas övernatta ute. Det är inget som går att lösa med vakter och poliser. Det är inget som kan lösas genom att riva läger och köra bort folk.

Enda lösningen på problemet med att folk tvingas sova utomhus är att sociala myndigheter och frivilligorganisationer skaffar boenden till de som inte har nån bostad. I Göteborg står det en husvagn utanför var och varannan kyrka. Det är ett sätt, Räddningsmissionen och andra har övernattningsbostäder osv. Det finsn sätt att lösa detta så att folk slipper ligga ute, i kojor, under broar och viadukter etc. Det är omänskligt att tvingas bo på det sättet.

Problemet är alltså att det inte finns bostäder åt alla människor i Sverige. problemet är inte människorna som sover ute. Den moderat i Stockholm som vill att vakter och poliser ska jaga bort människor som tvingas sova ute på grund av bostadsbrist löser inga problem, den moderaten bidrar istället till att förvärra problemen för de människor som saknar bostad. Vad än värre är, det handlar om rasism. Rasism mot romer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements