Grupper som samordnaren mot våldsbejakande extremism har glömt

Alla riksdagspartier i Sverige vägrar ta avstånd från våld som politisk metod. De flest anser det vara rätt att använd våld mot talibaner, islamiska staten, tyckte det var rätt att använda våld mot Ghaddafi i Libyen och mot Saddam Hussein. Klart våldsbejakande partier är Sverigedemokraterna (SD), Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna. Lite mer tveksamt är det med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, men de har både deltagit i beslut om att våld kan användas för att uppnå politiska mål. Detta tycks samordnaren ha missat helt.

Samtliga vänsterpartier som finns i Sverige vägrar också ta avstånd från våld på ett principiellt plan. Det gäller exempelvis Kommunistiska Partiet, Rättvisepartiet och Socialistiska Partiet för att nämna de största vid sidan av Vänsterpartiet. De är inte mot våld som princip och delar därmed uppfattning med alla svenska riksdagspartier. Däremot är de mot våld som politisk metod i dagens Sverige. Vilket är nåt helt annat. De borde dock vara med på listan. Det är uppenbart.

De borgerliga riksdagspartierna och socialdemokraterna är däremot inte mot våld som politisk metod i Sverige. De stod all bakom det extrema våld som fredliga demonstranter i Göteborg år 2001 utsattes för. Även Vänsterpartiet och dess nuvarande partiledare Jonas Sjöstedt stödde detta våld. Alla i vänsterpartiets styrelse vid det tillfället gjorde det dock inte. Fler riksdagspartier uttalar ständig och jämt stöd till polisiärt övervåld mot fredliga demonstranter. Varför är dessa partier inte med på hemsidan om våldsbejakande extremism?

Det är uppenbart att den där samordnaren, Mona Sahlin, och hennes stab inte har nån som helst koll på vad de gör eller sysslar med. De har missat större delen av Sverige våldsbejakande grupper. I stort sett är de dessutom alla högerextremister, anhängare till nyliberalismen som de är. Ett parti är dessutom rena rasister och på Internet överöser dess sympatisörer och medlemmar motståndare med hot om våld och död. Det är inte heller ovanligt att partiets medlemmar tar till våld mot politiska motståndare som uppträder, exempelvis har de vid tillfällen använt järnrör. Därför undrar jag verkligen varför SD inte finns med bland de listade högerextrema grupperna.

Besvärligast tycks utredarna, samordnaren och polisen haft det med islamistiska våldsbejakande grupper. De har inte lyckats hitta en enda. Jag har dålig kännedom om denna grupp också så jag kan inte heller namnge nån grupp, men jag misstänker att ingen sådan finns eftersom jag vet att det inte förekommer nåt islamistiskt våld i Sverige öht.

Det vanliga extremistvåldet och nästan allt extremistvåld i Sverige är högerextremisternas våld. Det är vad polisen, säkerhetspolisen, Mona Sahlin och hennes ”utredare” och ”rådgivare” bord ägna sig åt. De är de enda som mördat folk sen andra världskriget (tog slut 1945) och de är egentligen de enda som, i masskala, med hot om våld försöker förändra politiken i Sverige.

Intressant?
Mer: ETC, DN, GP, SR, DS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements