Mildare domar i Bergsjömålet?

Hovrättsförhandlingarna när det gäller åtalet mot 9 personer ur en yngre kriminell gruppering (kallad den yngre falangen i media) för en gruppmisshandel i Bergsjön och mot 2 personer ur en konkurrerande äldre gruppering (äldre falangen) för mordförsök har resulterat i att två personer ur det yngre nätverket satts på fri fot. I det ena fallet tyder det nog på en frikännande dom. I det andra fallet kan frisläppandet bero på mannens familjeförhållanden. Det hela säger dock inget om domarna i övrigt även om en del journalister tycks tro att det kommer att bli mildare domar än i tingsrätten.

Redan i tingsrätten frikändes en i den yngre falangen medan en person ur den äldre falangen enbart dömdes för grovt vapenbrott var nöjd med sin dom i tingsrätten och hans fall gick aldrig till hovrätten. Han frikändes vad det gällde förberedelse till mord.

Hovrättens dom meddelas den 18 mars.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements