Bröder gripna för trippelmordet i Uddevalla

Två av de unga män som dömdes i det så kallade raggarmålet i Uddevalla mördades häromdagen. Nu har två andra unga män anhållits som misstänkta för att ha mördat dem plus en ung kvinna som hade sällskap med en av de mördade unga männen. De två anhållna är bröder och var vänner med de mördade.

Orsaken till morden ska ha varit en oreglerad skuld mellan en av de mördade och en av mördarna. Något som kom upp när de mördade hämtade en av de anhållna på Landvetter:

I fredags kväll åkte de två unga männen och den unga kvinna som skulle komma att mördas ut till Landvetter flygplats i en vit Audi för att möta 22-åringen. Han kom från utlandet.

En av männen i bilen ska ha varit orolig inför färden ut till flygplatsen, eftersom han var skyldig 22-åringen en del pengar. Även hans kamrat ska ha känt rädsla inför honom.

Det var uppgjort att de skulle släppa av 22-åringen i närheten av vad som blev en mordplats på Bävedalsvägen. Men i bilen från Landvetter till Uddevalla skärptes uppenbarligen tonläget, om upgifterna stämmer, för på parkeringen ska 22-åringen plötsligt och i kallt blod ha skjutit männen och kvinnan.

Klockan var, enligt polisen, mellan 01 och 01.30 natten till i lördags. 22-åringen ska sedan ha försvunnit till en av de lägenheter där polisen på söndagen gjorde en razzia. I lägenheten bor hans nära släkting, den ett år yngre mannen som nu också är misstänkt i mordutredningen.

Det hela verkar enligt den beskrivningen väldigt oövertänkt och korkat. Dessutom inställer sig ju en undran om varifrån mördaren fick skjutvapnet. För han kan ju inte haft med sig vapnet på flyget.  Så den historia som jag citerat från Bohusläningen kan inte stämma utan det måste finnas några saker till som hänt och skett. Sen är det ju dessutom korkat att skjuta ihjäl någon som är skyldig pengar. Då går det ju aldrig att få tillbaks några pengar.

Det cirkulerar också rykten om att fler ska ha blivit gripna, men det är inte fallet. Däremot letar polisen efter flera personer så det har sannolikt gjorts ett antal husrannsakningar förutom vid det tillfälle eller de tillfällen som bröderna greps.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements