Misstänkta för trippelmord i Uddevalla begärs häktade

Chefsåklagare Daniel Edsbagge har i dag begärt två män häktade på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet i Uddevalla. Männen har varit anhållna sedan i söndags.
– Teknisk bevisning och vittnesuppgifter binder de misstänkta männen till platsen och tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

De misstänkta mördarna var goda vänner med de mördade. En flickvän till en av de misstänkta har uppgett att han var med henne hela natten, men åklagare och polis menar uppenbarligen att detta är en falsk uppgift och ger den tekniska bevisningen företräde. De misstänktas mobiltelefoner ska nämligen ha befunnit sig vid mordplatsen vid den tid som morden begicks. Det är ett indicium på att de två misstänkta varit på platsen, men såklart inte ett bevis på att de faktiskt mördat de tre unga personerna.

– Jag förstår att det finns ett stort intresse av att veta vad som har hänt och vad som kan ligga bakom morden – särskilt mot bakgrund av att tre unga människor har blivit mördade – men det vore olämpligt om åklagare eller polis nu lämnar ut uppgifter från utredningen som kan komma att påverka personer som ska förhöras, säger Daniel Edsbagge.

Daniel Edsbagge lämnar nu över ledningen av utredningen till vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell. Han biträds av kammaråklagare Viktoria Karlsson. Bägge åklagarna har sedan tidigare deltagit i handläggningen av ärendet.

– Det är inte lämpligt att jag som chef har ett så stort ärende. Min tid behövs till att leda arbetet på åklagarkammaren. Med Per-Erik Rinsell och Viktoria Karlsson, som är mycket erfarna, är ärendet i goda händer, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Inget vapen har återfunnits. Varken på mordplatsen eller hemma hos någon av de misstänkta. Detta är sannolikt problematiskt och det återstår att se om mobiltelefonsignalerna räcker för att de två misstänkta ska bli häktade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements