Gripna med vapen har kopplingar till Biskopsgården

De tre personer som anhållits som misstänkta för grovt vapenbrott och som greps på Ekedalsgatan i Majorna har i två fall kopplingar till Biskopsgården. Det betyder iofs inte att de skulle ha kopplingar direkt till morden och skottlossningen, men det kan ju vara en anledning till att polisen stoppade dem. Enligt GT ska de vapen som hittats i bilen vara Kalasjnikovs (AK 47), den vapentyp som misstänks ha använts vid skjutningen på Vårväderstorget. Det betyder inte att det är de vapen som användes vid skjutningen i Biskopsgården , men det kan finnas andra kopplingar som exempelvis samma vapenleverantör.

En av de gripna har flera gånger dömts för vapenbrott. Han är idag 20 år gammal men greps första gången för vapenbrott redan när han var 15 år. Han greps i närheten av Friskväderstorget. När han var 19 år var det dags igen. Förra sommaren greps han i närheten av Sjumilaskolan (som ligger vid Friskväderstorget), återigen med ett skarpladdat vapen på sig. Då konstaterades att han hade en viss koppling till tidigare skottlossningar i Biskopsgården. Han fick 5 månaders fängelse för grovt vapenbrott.

Den äldste av de tre anhållna, en 27-åring av danskt ursprung men boende i Göteborg, har också han kopplingar till Biskopsgården. Han dömdes 2011 till 2 år och 6 månaders fängelse vid hovrätten för västra Sverige för grovt narkotikabrott och narkotikasmuggling. Efter en omfattande utredning där polisen spanade på ett flertal män som misstänktes för narkotikaaffärer åtalades dansken och flera medkumpaner för en stor knarkaffär – där en kurir levererade 5,5 kilo cannabis i ett paket till Sverige. Han åtalades även för att ha hanterat ett större parti amfetamin men brott kunde enligt domstolen inte bevisas. En tidigare ledare för det kriminella gänget Original Gangsters dömdes vid samma tillfälle för inblandning i knarksmugglingen. I utredningen framkom bl.a. att knarket transporterades från Jönköping till just Vårväderstorget i Biskopsgården.

Den tredje anhållne är en 18-åring som bara är har åkt fast för snatteri.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements