Kritiserade Lexbase lanserar nya tjänster

Den omdiskuterade sajten Lexbase lanserade idag sin nya läkar- och tandläkartjänst. Sedan tidigare har Lexbase en tjänst som handlar om brottslingar och brott. Denna har varit mycket omdiskuterad då det till en början fanns många fel och märkligheter med sajten. Dessutom har sajtens veskmahet ifrågasatts av integritetsskäl

Den nya läkarjänsten är inledningsvis en beta-version. Den innebär ett fullständigt register över Sveriges samtliga läkare och tandläkare, deras specialiteter samt huruvida de varit föremål för disciplinärt beslut. Det kan t.ex. röra sig om erinran, varning eller särskild prövotid. Även läkare som mist sin licens redovisas.

Precis som med Lexbase redan existerande tjänster kommer priset för sökfunktionen att vara anpassad så att varje svensk medborgare skall ha ekonomisk möjlighet att nyttja tjänsten.

I samband med lanseringen förändrar Lexbase vidare utseendet på sin hemsida. Inom kort lanseras vidare tjänster anpassade för smartphones och läsplattor.

Svensson/Lexbase

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements