Kommunpolitiker i Öckerö kommun misstänkt för grova brott

En kommunpolitiker från folkpartiet i Öckerö kommun, under förra mandatperioden medlem av kommunstyrelsen och numera ordförande i kommunägda Öckerö Rederi AB är misstänkt för brott. Han är också ordförande i kommunens valberedning. Politikern är vad det verkar skriven på Björkö och dessutom verksam i flera företag som alla dock tycks gå rätt dåligt.

Enligt Göteborgs-Posten undersöks varför mannen under flera års tid överfört stora belopp till en annan mans konto:

Utredningen inleddes under förra året och inbegriper också en kvinna som suttit i styrelsen för ett av kommunpolitikerns många bolag samt en manlig bekant till henne. Kvinnan misstänks för grovt penninghäleri, hennes manlige bekante för grovt skattebrott.

Enligt uppgift till GP undersöks bland annat varför kommunpolitikern under flera års tid fört över stora penningbelopp till den andre mannens privata konto. En uppgift han inte vill kommentera till GP. Ingen av de tre misstänkta förekommer i några brottsregister sedan tidigare.

Efter inledande förhör kvarstår misstankarna mot kommunpolitikern och kvinnan. För den andre mannen har misstankarna både skärpts och lett till att nya brott utreds. Han begärdes under torsdagen häktad på sannolika skäl för grova bedrägerier

De misstänkta brotten har enligt Ekobrottsmyndigheten och GP ingen koppling till hans uppdrag i något kommunalt bolag eller inom politiken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements