Innovativ burksamlare pantade utländska burkar

En företagsam burksamlare tröttande på alla utländska burkar han hittade. Burkar som normalt inte går att panta i Sverige. Istället för att nöja sig med att bara slänga dem i återvinningen kom han dock på ett sätt att ändå kunna panta dem i Sverige. Han tycks helt enkelt ha klistrat på nya EAN-koder på burkarna varvid de godkändes av de svenska pantautomaterna. Helt klart företagsamt och innovativt.

Problem är dock att detta enligt svenska myndigheter är ett brott. Så han greps i en butik i Mellerud. På bar gärning. Han erkänner också de faktiska omständigheterna vad det gäller det som skedde i Mellerud men anser inte att det var nåt brott. Polisen menar dock att han gjort på detta vis länge och tjänat 30 000 kronor på att panta ommärkta burkar. fats vad jag förstår finns det väldigt svaga belägg för att det faktiskt är så.

Att det skulle vara en organiserad verksamhet och att det skulle förekomma en ”pantburksliga” finns det dock inga som helst belägg för även om media gärna påstår det. De påståendena saknar helt och hållet belägg och är att betrakta som fördomsfulla spekulationer från journalister och enstaka poliser.

Om det blir nåt åtal mot mannen ska åtalet vara väckt senast i maj.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements