Ta bort förbudet för flyktingar att köpa flygbiljett

Förr kunde flyktingar köpa en flygbiljett och ta sig till Europa på det sättet. Numera är det förbjudet för flygbolag att transportera personer som inte har inresettillstånd eller liknande för det resmål de tänkt sig att åka till. Det har alltså blivit omöjligt för människor på flykt att köpa flygbiljetter till Europa. Istället vänder sig flyktingarna till flyktingsmugglare, vilket i allmänhet är dyrare än vad det skulle kostat att ta flyget. Dessutom är det mycket, mycket farligare och döden lurar runt hörnet, eller rättare sagt på Medelhavet.

Kombinerat med möjligheten att söka asyl från andra länder, på ambassader och konsulat borde det också göras möjligt för människor på flykt och i behov av skydd att kunna köpa flygbiljetter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements