Barn är ingen rättighet

Därför är det inte heller samhällets skyldighet att möjliggöra eller se till att alla kvinnor som vill ha barn ska kunna få barn. Men som jag ser det kan det vara helt rimligt att insemination (assisterad befruktning) av alla kvinnor tillåts, inte bara kvinnor i fasta förhållanden. Det finns liksom egentligen inget skäl emot som jag kan se. Att det kan vara besvärligt att växa upp med bara en förälder är så klart ett argument, men det gör många även idag så därmed faller det argumentet.

Däremot är det inte rimligt att staten ska betala för den assisterade befruktningen. Det är ingen mänsklig rättighet att få barn. När barnet väl är fött är det självklart så att barnet har samma rättigheter som alla andra barn och när kvinnan är gravid har hon självklrat samma rättigheter som all andra gravida.

Alice Teodorescu i GP argumenterar mot detta utifrån individers okränkbara rättigheter, rätten till två föräldrar och att staten inte ska lägga sig. Det är en märklig argumentation som snarast borde vara användbar för att försvara laglig insemination för alla kvinnor. Logiken haltar kraftigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements