Nej, tågen väljs inte bort av var tredje person

Det betyder nämligen att vara tredje person som tänkt resa aldrig skulle åka tåg, utan varje gång väljer bort tåget som alternativ. Så är det inte. Utan nästan var tredje person har någon gång valt bort tåg när den skulle ut på resa. Det är inte samma sak.70% av alla resenärer har aldrig valt bort tåget på grund av oro för förseningar. Förmodligen finns det inte en enda person som alltid valt bort tåg när den ska ut och resa. Däremot finns det säkert folk som alltid flyger, men de väljer ju aldrig bort tåget av oro för tågets punktlighet. För dem är ju tåget inget alternativ redan från början.

Journalister har återigen visat hur begränsad läsförståelse de har när de rapporterat om den undersökningen som gjort som huruvida resenärer någon gång valt bort tåget som alternativ. Det finns heller ingen anledning att välja bort tåg som transportsätt. Nog för att det finns alldeles för många tekniska problem och störningar, men 90% av tågen går och kommer i tid. Endast 10% är försenade.  Det är faktiskt rätt bra trots allt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pigge Kott

    När man glatt säger att 90% i tid är ganska bra, tänker man bara på dem som reser en sträcka. På min vanligaste ”arbetsresa” har jag två byten, d.v.s. ca 20% sannolikhet att missa ett anslutningståg, vilket innebär minst 2 timmars försening. Dessutom risk för försening på sista delsträckan, 10% risk ytterligare. Jag ska inte bara dit, jag ska tillbaka också. 40% risk till minst 2 timmars försening alltså, 60% risk för någon form av försening varje t-o-r-resa. Det duger faktiskt inte. Därför väljer jag bort tåget, vilket är synd eftersom jag hellre skulle åka tåg än köra själv.