Tre misstänkta för dubbelmordet på Vår krog och bar i Göteborg i mars

Polisen har i dag delgivit tre män misstanke om mord alternativt medhjälp till mord. Ärendet rör dubbelmordet på Vår krog och bar på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg den 18 mars.

De tre männen, födda 1987, 1995 och 1996, har sedan tidigare suttit häktade för grovt vapenbrott och två av dem även för grovt narkotikabrott. De greps på Ekedalsgatan i Majorna en kort tid efter skjutningen på Vårväderstorget och några av dem har koppling till Biskopsgården. De har varit misstänkta för inblandning i skjutningen sen de greps.

De nya misstankarna mot dem kommer efter att Nationellt forensiskt centers (NFC, tidigare SKL/Statens kriminaltekniska laboratorium) undersökning av de beslagtagna vapnen visar att det är samma vapen som användes vid dådet på Vår krog och bar.

Det var den 18 mars i år som personer med automatvapen kom in på Vår krog och bar på Vårväderstorget och sköt mot de personer som fanns i lokalen för att se på fotboll. Två unga män dödades och åtta män skadades i samband med skjutningen. En av de dödade befann sig utanför lokalen då han sköts.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements