Ledande gängmedlem dödad i bilexplosion

En person i ledande ställning i ett av de kriminella gängen i Göteborg dödades, när den bil han färdades i exploderade ute i Torslanda. Detta enligt vad GT uppger. Han ska ha varit i 30-årsåldern och med kopplingar till Norra Biskopsgården. Tillsammans med honom dödades ytterligare tre personer, varav en flicka i förskoleåldern och hennes 29-årige pappa. En av de dödade personerna är ännu inte identifierad.

Om det var så att bilen tillhörde en känd kriminell så var det var det med stor sannolikhet en kraftig sprängladdning av något slag (en bomb) som placerats på eller i bilen som ju flög i bitar vid explosionen. Måltavla för bomben var sannolikt den gängledare som alltså ska ha funnits i bilen (om GT:s uppgifter nu är korrekta). Alternativet till en bomb riktad mot den trolige gängledaren är att det bar han som hade en bomb/sprängladdning i bilen, dvs han transporterade en bomb och en olycka av något slag skedde varvid bomben exploderade. Men det verkar faktiskt mindre troligt. Han skulle knappast åkt på en fiskeutflykt med bekanta om han hade en sprängladdning liggande i bilen.

Detta dåd kan jämföras med skjutningen på Vårväderstorget då det är uppenbart att inga hänsyn till utomstående och icke-inblandade tagits. Vilken relation de övriga dödade hade till honom är ännu inte känt.

– Det är en mycket allvarlig händelse som har inträffat där fyra människoliv har gått till spillo. I nuläget jobbar vi intensivt med att undersöka vad det är som har hänt, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten i region Väst.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements