Kinnekullemordet – en person fortsatt häktad

Efter några veckor har det visat sig att misstankarna mot två av de häktade för mordet på Lisa Holm som förväntat varit alldeles för svaga och dessutom blivit allt svagare. Kvinnan som var misstänkt för skyddande av brottsling släpptes redan förra veckan och denna vecka har den yngre av de två männen (som är bröder) släppts. Det finns helt enkelt inga bevis som kopplar mannen till Kinnekullemordet.  Han har därför släppts.

– Det finns inte längre anledning att han ska vara frihetsberövad och jag har därför beslutat att han ska sättas på fri fot.

Däremot är den äldre mannen fortsatt häktad och åklagaren uppger att det finns teknisk bevisning som binder honom till mordet. Detta är faktiskt lite mer oväntat än frisläppandet av de två andra misstänkta.

– Den senaste tidens utredning har stärkt misstankarna mot den äldre brodern. Bland annat finns teknisk bevisning, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Det mesta tyder väl därför på att den äldre mannen kommer att åtalas för mordet så småningom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements