Bilbomben i Torslanda: bombdåd eller planerat bombdåd?

Vad gäller bilsprängningen i Torslanda där 4 personer, varav en liten flicka på 4 år, dog så träter experterna om huruvida det var ett attentat eller om de som åkte i bilen transporterade bomben och den i så fall exploderade av misstag. Att det var en bomb, en mycket kraftig sprängladdning, är dock alla överens om även om polisen inte vill uppge vilken typ av sprängämne eller sprängladdning det rör sig om. Det handlar om två olika scenarier som innebär två helt olika brott:

Enligt den ena transporterade någon av de omkomna männen medvetet högexplosiva ämnen i bilen, vilket skulle rubricera händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt den andra hade någon utomstående placerat det bombliknande föremålet där och sedan låtit utlösa det, vilket vore detsamma som mord på fyra människor.

En av de dödade var en ledande medlem i Friskvädersnätverket. Om det handlar om ett mord så kan det leda till hämndaktioner och upptrappat våld. Men det kan också var så att det är slutet. Det kanske inte finns några fler som kan eller vill slåss. Eller så finns det.

Om bombdådet däremot var en olycka är det mera osäkert vad som kan hända. Men då bör det ha varit så att sprängladdningen skulle användas vid nåt annat attentat av något slag. Explosionen i Torslanda kan då få till resultat att bombdådet aldrig blir av, eller så håller nån som bäst på att planera för det i detta nu. Om det fortfarande finns nån i livet eller frihet som kan hämnas. För precis som de flesta ledande personer i Vårvädersligan är fängslade eller döda så är de flesta personer med koppling till Friskvädersnätverket fängslade eller döda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements