Mordbranden vid Backaplan: 19-åring misstänkt

En 19-åring är en av två anhållna som misstänka för att ha anlagt branden som förstörde Sängjättens affär och den fastighet den låg i natten till idag. Trots sin låga ålder har han tidigare dömts för flera olika brott. Första gången han dömdes var som 15-åring då han dömdes för snatterier, stölder och skadegörelse. Brottsregistret tycks tyda på en ung man med stora personliga problem snarare än en ung gängkriminell. Förutom det som redan nämnts handlar det om falsklarm, olaga hot ringa narkotikabrott och än mer skadegörelse.

Det är ännu inte heller säkert att det är de nu anhållna som anlagt branden då också flera andra ungdomar setts röra sig området vid samma tidpunkt som branden började. Båd två är anhållna på sannolika skäl. Polisen vill inte gå ut med åldern på den andra anhållne.

Det delvis nedbrunna huset är en grannfastighet till den fastighet där Backabranden 1998 inträffade. Backbranden är egentligen helt fel beteckning. Branden då och branden nu inträffade på Kvillestadssidan av spårvagnslinjerna och Hjalmar Brantingsplatsen och inte på Backaplanssidan men kan inte räknas till Kvillestaden då det är bostadsområdet på andra sidan ån, dvs Kvillebäcken. Närmaste bostadsfastigheter till det brunna huset är de moderna husen som ligger på den gamla porslinsfabrikstomten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements