Om torg inte behövs kan de bebyggas

Förr var torg handelsplatser. Idag är torg mötesplatser som Järntorget eller bilparkeringar som Grönsakstorget. Som handelsplatser finns idag inget behov av torgen. Många borde därför kunna bebyggas på något sätt. På den punkten håller jag med GP:s ledare från idag. Låt oss ta några exempel.

På Kungstorget kan en ”basarlänga” byggas i en böj så som det var från början. Det därefter mycket vindskyddade torget kan sedan blir en enda stor uteservering med både restauranger, uteserveringar och mobila gatukök (food trucks som de så ”käckt” kallas idag. Den begränsade torghandel som finns kan finnas kvar på en del av torget. Grönsakstorget görs om till en ends stor uteservering med kaféer och restauranger, Skanstorget bebyggs med hus och samma gäller den så kallade Pusterviksplatsen som väl aldrig nånsin egentligen varit ett torg.

Masthuggstorget kan nog också bebyggas medan en ansträngning för att förvandla Redbergsplatsen och Stigbergstorget till nåt som liknar Järntorget bör göras. Kapellet som en gång stod på Kapellplatsen bör flyttas tillbaks och där kapellet står idag kan hus byggas. Hålet som idag är Chapmans torg fylls igen med hus och parkeringen på Kusttorget tas bort till förmån för uteserveringar etc. Jaegerdorffsplatsen kan säkerligen också bebyggas,

Det finns mycket som kan göras helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Markus Johansson

    I Varberg används dock torget till handel varje onsdag och lördag. Även andra aktiviteter förekommer ibland.