Vad gör det om folk filmar olyckor?

Vid olyckor har det alltid varit så att om de sker där det finns många människor så har de flesta människor bara tittat på och inget gjort. Det är rimligt att det är så då de flesta människor inte har sjukvårdskunskaper, andra är inte starka nog, kan inte simma osv beroende på typ av olycka och händelse. De betyder att de flesta kanske inte ens kan hjälpa till och det bästa är att låta de som har sjukvårdskunskaper eller andra behövliga kunskaper på området göra sitt. Det är effektivast och bäst för de som drabbats av olyckan.

Idag har dessa åskådare vid olyckor även mobiltelefoner som de använder för att filma händelseförloppet och räddningsaktionerna med. Jag tycker det verkar cyniskt och känslokallt, men samtidigt inser jag ju att de flesta av dessa människor faktiskt inte kan hjälpa till. Det är alltså inget att bli hysteriskt upprörd över även om jag tycker det är osmakligt och obehagligt.

Samtidigt måste förstås de som inte kan hjälpa till naturligtvis hålla sig ur vägen för de som ägnar sig åt räddningsarbete, vård och liknande i olyckssituationer och hjälpa till när räddningspersonal ber dem. Men de flesta människor har alltid varit och kommer alltid att vara passiva vid olyckor av olika slag. Det har inget med mobiltelefoner att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Beholder beholdersson

  De kan ju kanske även lyckas fånga brottslingar på film och annat om det handlar om olagliga handlingar som filmas.

  • Det har du helt rätt i.

   Överhuvudtaget tycker jag folk blir upprörda över konstiga saker. Kanske är det jag som är udda, men ändå.

   • Beholder beholdersson

    Kanske lite av båda? Kan tycka det är väldigt osmakligt att filma olyckor. Men på något sätt är det väl ändå något som kan förväntas när alla har tillgång till kamera i princip hela tiden.