Regeringen lovar tonnageskatt

Infrastrukturminister Anna Johansson meddelade vid ett tal på Donsö Shipping Meet att tonnageskatt kommer att föreslås i den kommande budgeten som ska presenteras i slutet av september. Målsättningen från regeringen sida är att tonnageskatten ska vara införd de 1 juni 2016. Den exakta finansieringen av tonnageskatten var ännu inte klar, men kommer sannolikt att vara det när budgeten presenteras.

Branschfolk jag talade med var positiva till beskedet men samtidigt var de misstänksamma och vill först se ett färdigt förslag innan de riktigt trodde på det hela. Att det hela skulle vara klart den 1 juni nästa år var också en del skeptiska till. Men helt klart är att beskedet från Anna Johansson mottogs positivt från branschen även om en del inte var övertygade om att det verkligen kommer att införas en tonnageskatt till 1 juni 2016.

Tonnageskatt borde förstås varit infört för länge sen, men vi får väl säga att det är bättre sent än aldrig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements