Refugees welcome Göteborg

Människor som flyr krig och förföljelse möts i Europa av hårdare gränsbevakning, taggtråd och död. Samtidigt är vi många som vill något annat. Vi säger: ”Refugees welcome!”.

GÖTAPLATSEN FB-BILD

I Wien, Dresden och på tyska fotbollsläktare demonstrerar tusentals personer. På Münchens tågstation välkomnas flyktingar med öppna armar, mat, dryck och leksaker. På Island har drygt 10 000 personer skrivit under en namninsamling för ett större flyktingmottagande.

Tillsammans står vi upp för ett medmänskligt Europa. Ett Europa som inte blundar för den mest allvarliga flyktingsituationen sedan andra världskriget. Ett Europa som välkomnar de som behöver skydd och hjälp.

På onsdag anordnar vi en manifestation med just det budskapet. Vi vill visa att vi är fler som står upp för ett humant Europa, ett Europa öppet för de som söker skydd. Vi hoppas på en bred uppslutning. Vi välkomnar förbund, organisationer och privatpersoner som står bakom vår uppmaning: ”Refugees welcome!”.

Eventet kommer uppdateras löpande med talare och organisationer som meddelat att de kommer att vara på plats. Kom dit och lyssna, häng på ett parti eller delta som privatperson!

Vi ses på Götaplatsen klockan 17.30 onsdagen den 9 september.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Refugees welcome Göteborg”

Kommentarer är stängda.